Είναι επίσημη γλώσσα σε 21 χώρες.

Είναι η 2η γλώσσα στον κόσμο σε φυσικούς ομιλητές (μετά τα κινέζικα). Περίπου 450 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο έχουν μητρική γλώσσα την Ισπανική.

60 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν Ισπανικά ως δεύτερη γλώσσα (L2). Πληροφορίες εδώ.

20 εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν μαθήματα Ισπανικών (στοιχεία 2010). Πληροφορίες εδώ.

Είναι με διαφορά η πιο διαδεδομένη γλώσσα στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τα Αγγλικά. Οι ΗΠΑ είναι η 2η χώρα σε ισπανόφωνο πληθυσμό (50 εκ) μετά το Μεξικό. Πληροφορίες εδώ.

Είναι η 3η γλώσσα στο διαδίκτυο σε χρήστες (μετά τα Αγγλικά και τα κινέζικα). Πληροφορίες εδώ.

Η Ισπανία είναι ο νούμερο ένα προορισμός για τους φοιτητές erasmus. Επίσης, οι Ισπανοί φοιτητές είναι οι πρώτοι σε κινητικότητα και συμμετοχή στο πρόγραμμα erasmus. Πληροφορίες εδώ.

Η Ισπανία προσφέρει υψηλό επίπεδο σπουδών στην αρχιτεκτονική και τις τέχνες.

Η προφορά και ο ρυθμός των Ισπανικών μοιάζει πολύ με τα Ελληνικά και δεν υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί φθόγγοι. Γι’ αυτό οι Έλληνες μαθητές έχουν μεγαλύτερη ευκολία τόσο στην εκφορά όσο και στην κατανόηση.

Η γνώση της Ισπανικής σας φέρνει σε επαφή με έναν πλούσιο πολιτισμό, με σημαντικά επιτεύγματα στη λογοτεχνία, τη ζωγραφική, τις πλαστικές τέχνες, τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο.

Ολοένα και περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα και την Ευρώπη ενδιαφέρεται για τη λατινοαμερικάνικη μουσική και τους λατινοαμερικάνικους χορούς.

Lelaki IELTS
Lelaki Erasmus
Lelaki Kids
ΕΣΠΑ - Κουπόνια Τεχνολογίας για τις μικρές και πολύ μικρές
επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας